Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Lauantain ohjelma 20.5.

Lauantain ohjelma järjestetään Pieksämäen Uudella kirkolla ja seurakuntatalolla osoitteessa Keskuskatu 31. Poikkeuksena Jakarandan konsertti klo 19:00, joka järjestetään Pieksämäen Vanhalla kirkolla (Kirkkotie 31)

klo 9:30 – 10:30 Aloitusseminaari seurakuntien työntekijöille, luottamushenkilöille ja vapaaehtoisille

Tuoreimmat kuulumiset Lähetysseuran työstä maailmalta! Yhteisöllisen ohjelman aikana tavattavissa muun muassa juhlien päävieras Sokheng Nhoung ja Lähetysseuran ulkomaantyöntekijöitä. Ennakkoilmoittautuminen täältä.

klo 10:30 – 11:00 Xaris Finland: Räyhä

Voittaako ystävyys erilaisuuden pelon, löytyykö riitasoinnusta yhteinen sävel? Tanssiryhmä Xaris Finlandin tanssiteatteria lapsille. Sopii kaikenikäisille.

klo 11:00 – 12:30 Puuhaa ja hauskaa lapsille

Iloista puuhaa ja hauskaa meininkiä maailmalta seurakunnan lastenohjaajien kanssa kaikenikäisille lapsille. Tarjolla esimerkiksi muskari livebändillä, rumpujen rakennusta, Ilo sulle ja mulle -lähetysnäyttely. Nuorisotilassa on ohjelman aikana ohjattua pelailua ja yhdessäoloa. Vauvoille on myös järjestetty oma tila. Pihalla koko päivän ajan myös vohvelikahvia ja onnenpyörä.

klo 11:00 – 12:15 Ruoka, turva ja kirkko: Sokheng Nhoung

Lähetysjuhlien avajaiskeskustelussa puhujana Kambodžan kirkon hallintojohtaja Sokheng Nhoung. Hän  kertoo, kuinka Kambodžan kirkko levittää evankeliumin lisäksi kestäviä tapoja tuottaa ruokaa. Tule kuulemaan, miten kirkko voi ruoan jakamisen lisäksi olla mukana ruoan tuotannossa.

klo 12:30 – 13:15 Jakarandan konsertti

Jakarandan osallistava konsertti nuoremmalla väelle. Inspiraatiota yhtye on hakenut Jerusalemista, mutta rytmit tulevat edelleen eteläisestä Afrikasta.

klo 13:00 – 14:00 Elämän ja toivon vesi

Vesi merkitsee toivoa ja elämää. Monenlaista taidetta puhtaan veden merkityksestä. Mukana tanssiryhmä Xaris Finland ja Lauluilo-kuoro johtajanaan Andra Kaus. 

klo 14:30 – 15:15 Raamattuopetusta (Mark. 6:30–44)

Miten modernissa maailmassa saadaan viisi leipää ja kaksi kalaa jaettua kaikille? Kambodžan kirkon hallintojohtaja Sokheng Nhoung ja Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson keskustelevat ruokkimisihmeestä.

klo 15:30 – 16:30 Siioninvirsiseurat

Lähetysjuhlien perinteiset Siioninvirsiseurat. Seuroissa puhujina ovat pastori Ruut Hanhikorpi (Mikkeli), Herättäjä-Yhdistyksen aluesihteeri Leena Väyrynen-Si (Helsinki), rovasti Helana Vartiainen (Pieksämäki) ja TT Matti Wirilander (Mikkeli). Järjestäjänä Herättäjä-Yhdistys.

klo 15:30 – 16:30 Työpaja: Sienten kotiviljely

Dosentti Tapani Kotisaari opastaa työpajassa ruokasienten kotiviljelyn perusteisiin.

klo 15:30 – 17:00 Opettajien Lähetysliiton paikallistapaaminen

Kokoustila Uino, Kulttuurikeskus Poleeni (Savontie 13)

Opettajien Lähetysliiton järjestämässä kaikille avoimessa tilaisuudessa Pieksämäen Lähetysjuhlilla Mekonnen Mulat ja Mirja Himanen kertovat kuurojen opetuksen kehittämisestä Etiopiassa ja Katie Tikka Suomen Lähetysseurasta puhuu monikielisestä opetuksesta. Luvassa myös OLL:n tuoreimmat kuulumiset, musiikkia, runoja ja kahvitarjoilu.

klo 16:45 – 17:45 Leipää pelloilta maan: keskustelu ruoantuotannosta

Ilmastonmuutos ja Ukrainan sota ovat haastaneet käsityksiämme siitä, miten leipä päätyy pelloilta lautasillemme. Ohjelmassa pureudutaan ruoantuotannon nykytilaan ja tulevaisuuteen Suomessa ja maailmalla. Mitä pitää varjella, jotta tulevaisuudessa voidaan viljellä? Keskustelemassa dosentti Tapani Kotisaari, teemapäällikkö Pauliina Parhiala Suomen Lähetysseurasta ja Virtasalmen viljatuote Oy:n hallituksen puheenjohtaja Petri Karjalainen. Keskustelua vetää tuottaja Rasmus Tillander. 

klo 17:00– 17:45 Stand up: Mikko Vaismaa

Koomikko Mikko Vaismaa tuo Lähetysjuhlille hyväntahtoista huumoria nuorille ja vähän varttuneemmillekin.

klo 19– 20:30 Jakarandan konsertti

Pieksämäen Vanha kirkko (Kirkkotie 31)

Legendaarinen Jakaranda tuo eteläisen Afrikan rytmit Pieksämäelle laulaen, tanssien ja soittaen.

klo 18:30 – 20:45 Nuorten iltaohjelma

Pieksämäkeläisten nuorten itse suunnittelema spektaakkeli, jossa on riemukkaita pelejä, livemusiikkia, karaokea, hengailua ja tietenkin paljon ruokaa.

klo 21:00 – 22:00 Messu ja isosten siunaus

Nuorten messu, jonka yhteydessä siunataan kevään isoset.

 

Sunnuntain ohjelma 21.5.

Sunnuntain ohjelma pidetään Pieksämäen Vanhalla kirkolla osoitteessa Kirkkotie 31.

klo 09:00 Kaatuneiden muistopäivän seppeleenlasku

klo 10:00 – 11:30 Afrikkalainen Gospel -messu 

Yhteinen juhlamessu Pieksämäen vanhassa kirkossa. Saarnaajana piispa emeritus Simo Peura. Musiikista vastaa Jakaranda Pekka Nymanin johdolla.