Rekrytoinnin usein kysytyt kysymykset

Onko sinulla kysyttävää Suomen Lähetysseuran avoimista työpaikoista tai työn hakemisesta? Täältä löydät usein kysytyt kysymykset.

Työpaikkaa haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake kohdennettuun työtehtävään tai avoin työhakemus. Kaikki avoimet työpaikkamme julkaistaan verkkosivuillamme osiossa avoimet työpaikat. Ulkomaan työhön lähteville on koottu erillinen infopaketti.

Hakemukset jätetään ensisijaisesti sähköisen järjestelmän kautta. Hakulomakkeen täyttöaika on neljä tuntia ja sitä ei voi välissä tallentaa. Käytössäsi on hakulomakkeen malli, johon voit tutustua ennen sähköiseen järjestelmään kirjautumista. Mikäli sinulla on ongelmia hakujärjestelmän käytössä, ota yhteyttä rekrytointikoordinaattoriin (riitta.lehtola(at)suomenlahetysseura.fi).

Hakemusten jättäminen onnistuu parhaiten, jos sinulla on käytössä uusin versio Internet Explorer- tai Firefox-selaimesta. Hakemuksen liitteinä kelpaavat yleisimmät teksti- ja kuvatiedostot (pdf, word-, rtf-, jpg-muodot).

Saat vahvistusviestin rekrytointijärjestelmästä, kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi. Haastatteluun kutsuttaviin olemme pääasiallisesti yhteydessä puhelimitse mahdollisimman pian haun päättymisen jälkeen.

Kotimaan ja ulkomaan työpaikkojen rekrytointiprosessit ovat erilaisia. Ulkomaan rekrytoinneissa haastattelukutsut saattavat viipyä haun luonteesta johtuen.

Kaikille hakijoille ilmoitetaan sähköpostitse, kun rekrytointiprosessi on saatu päätökseen.

Kohdennettuja hakemuksia säilytetään kaksi vuotta rekrytointiprosessin päättymisestä. Avoimia hakemuksia säilytämme yhden vuoden.

Rekrytointijärjestelmään ei voi kirjautua jälkikäteen tekemään muutoksia. Jos koet olennaisen tiedon unohtuneen hakemuksesta, voit lähettää tiedon sähköpostitse rekrytointikoordinaattorille (riitta.lehtola(at)suomenlahetysseura.fi).

Otsikoi sähköpostisi tarkasti koskemaan hakemaasi työtehtävää.

Mikäli et ole vielä hakenut työtehtävää, ja haluaisit siitä lisätietoja, ota ystävällisesti yhteyttä ilmoituksessa mainittuun yhteyshenkilöön.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi viestin hakemuksen vastaanottamisesta. Käsittelemme avoimia hakemuksia tarvittaessa rekrytointien yhteydessä. Ensisijaisesti kannattaa aina jättää kohdennettu hakemus avoinna olevaan tehtävään.

Lähetysseuran työtehtävät ovat monipuolisia ja vaihtelevia. Yhä useammin on kysyntää asiantuntijoille koulutus- ja kehittämistehtäviin. Voit tutustua työntekijöihimme täällä. Henkilöesittelyistä saa hyvän yleiskatsauksen työtehtävistämme.

Ulkomaiseen työhön lähettäminen perustuu yhteistyökirkolta tai -järjestöltä tulleeseen työntekijäpyyntöön.

Kyllä voit. Meillä tehdään monipuolisesti työharjoitteluita muun muassa viestinnän, kehitysyhteistyön, kirkollisen työn ja IT-tehtävien parissa. Harjoitteluiden kestot ovat sovittavissa. Mikäli sinua kiinnostaa työharjoittelu Lähetysseurassa, lähetä avoin hakemus ja CV rekrytointikoordinaattorille (riitta.lehtola(at)suomenlahetysseura.fi).

Sähköisen hakujärjestelmän tiedot käsitellään vain rekrytointitarkoituksessa. Tietoja käsitellään, säilytetään ja tuhotaan Suomen tietolainsäädännön mukaisesti. Emme luovuta henkilötietoja kolmansille osapuolille.

Suomen Lähetysseura on työnantajana järjestäytynyt Elinkeinoelämän keskusliittoon kuuluvaan Palvelualojen työnantajaliittoon (Palta ry). Työntekijöitä edustavat Kirkon alojen ammattijärjestö Kirkon alat ry sekä Akavan kirkolliset ammattiliitot AKI ry. Lähetysseurassa sovelletaan Kristillisiä järjestöjä koskevaa työehtosopimusta.

Tarvitsemme kesätyöntekijöitä Päiväkummussa kesäisin järjestettäville leireille.  Kesätyöntekijät toimivat kesäteologeina, leiriohjaajina, leiriavustajina ja musiikkikasvattajina Päiväkummun leireillä. Hakuilmoitus julkaistaan marras-joulukuussa. Seuraa ilmoitteluamme.

Työpaikkailmoituksessa on yleensä mainittu esimiehen yhteystiedot. Jos kysymyksesi on työtehtävään liittyvä, ota yhteyttä suoraan esimieheen. Mikäli mielessäsi on joku rekrytointiin yleisesti liittyvä kysymys, ota yhteyttä rekrytointikoordinaattoriin riitta.lehtola(at)suomenlahetysseura.fi.